Azt enni, amire vágyunk, és mégis fogyni?

Az orvos étrend-javaslata: sült krumpli és fagylalt

Azt enni, amire vágyunk, és mégis fogyni? Ez igenis lehetséges, mondja egy elhízás-ellenes kezeléseket folytató ausztrál orvos.

2009.05.15 08:48medipress.hu

Dr. George Blair-West az új-zélandi éves diabétesz-konferencián elmondta, hogy a hagyományos fogyókúrák azért hatástalanok, mert megvonják az embertől azokat az ételeket, amelyekhez kötődik, és az emberek fellázadnak ez ellen a megvonás ellen, és a fogyúkúrájuk túlzott evésbe fordul.

"A hagyományos megvonásos fogyókúrák 5 éves sikeraránya 5 és 20% között mozog. A legtöbb rákos megbetegedés kezelése hatékonyabb, mint az elhízásé ezzel a hagyományos megközelítéssel." Blair-West szerint a trükk az, hogy rendszeresen eszünk meghatározott mennyiséget azokból az ételekből, amelyekért sóvárgunk – egy kis adag sült krumplit, vagy akár egy kis adag fagylaltot is.

"Ha dolgozom valakivel, mindig utánajárok, mely ételekhez van kifejezett kötődése, és előírom ezek fogyasztását heti 2-4 alkalommal" – mondja Blair-West. "Ha szabad enni abból az ételből, amelyet nagyon kívánunk, ez az erős vágy megszűnik." A módszer működik, állítja, hiszen elismeri az étel érzelmi jelentőségét: a érzelmi és fizikai értelemben is táplál bennünket gyermekkorunktól fogva, és ez egész életünkben megmarad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.