Kezelés erekciós problémákra

Záptojás mint afrodiziákum?

Noha első hallásra hihetetlennek tűnik, a legújabb kutatások eredményei szerint a záptojás szagáért felelős gáz hamarosan az erekciós problémák kezelésére szolgáló készítmények egyik fontos alkotóeleme lehet.

2009.03.12 14:25WEBbeteg

A hidrogén-szulfid egy olyan gáz, mely többek között a záptojásban is megtalálható. Minimális mennyiségben a mi szervezetünk is termeli, bár hosszú ideig azt gondolták, ez nem más, mint anyagcserénk mérgező mellékterméke. Nemrégiben azonban felfedezték, hogy nagyon sok állat hidrogén-szulfidot használ a vérerek kitágításához. Állatkísérletek során bebizonyosodott, hogy a majmoknál és az egereknél is a befecskendezett hidrogén-szulfid kitágította a vérereket és erekciót okozott.

A Nápolyi Egyetem kutatói emberekből származó péniszszöveteket vizsgáltak. Azt tapasztalták, hogy azok az enzimek, melyek az állatokban beindítják a hidrogén-szulfid termelődését, az emberi péniszben is jelen vannak, s ezek kémiai reakciói is hasonló módon működnek. Mindezek alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a hidrogén-szulfid az embernél is az állatokéhoz hasonló módon járul hozzá az erekció kialakulásához.

A potenciazavar kezelésére szolgáló készítmények a nitrogén-oxid szint emelésével éri el a kívánt hatást, mely kitágítja a vérereket, így az erekció a megnövekedett véráramnak köszönhető. A kutatók szerint a hidrogén-szulfid működési mechanizmusának pontosabb megértése sokat segíthet az erekciós zavar későbbi kezelésében.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.