Válság

Összefogtak a túlélésért a fitnesz- és edzőtermek

Nagyon alacsony a hosszú távú bérletet vásárlók aránya.

2022.10.01 21:30MTI

A hazai fitnesztermek üzemeltetőinek az energiaválság nagyobb sokkot okozhat, mint a Covid-időszakában meghozott intézkedések, ezért a piac bővítésével, új előfizetési megoldásokkal és tömeges sportrendezvényekkel küzdenek a fennmaradásért.

Nyárasdi Zsolt, a Magyar Fitnesztermek Országos Szövetségének (MAFORSZ) elnöke ennek kapcsán bejelentette, hogy az idei sporthét alkalmából pénteken elindítják a Hunactive elnevezésű programsorozatukat. Hangsúlyozta, hogy a lakossághoz mérten Magyarország jelentős elmaradásban van a rendszeresen sportolók arányát tekintve, a mutató mintegy 4 százalékot tesz ki, szemben például a svédországi 9 százalékkal, vagy az uniós átlag 6 százalékkal.

Nyárasdi Zsolt példaként említette, hogy nagyon alacsony a hosszú távú bérletet vásárlók aránya, ami kiszámíthatatlanná teszi a működést, ezért el kell gondolkodni új, hosszabb távú elköteleződéssel járó előfizetések kidolgozásán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.