Koronavírus-járvány

Zacher: addig maradjon a maszk, amíg nincs meg a 80 százalékos átoltottság

Itt nem csak a koronavírus, hanem egyéb más betegségek megelőzéséről is szó lehet.

2021.06.23 16:21ma.hu

A maszk használata kicsit hozzánk fog nőni, hiszen itt nem csak a koronavírus, hanem egyéb más betegségek megelőzéséről is szó lehet - mondta az ATV Híradójának Zacher Gábor.

A főorvost azt követően kérdezték a maszkviselésről, hogy Novák Katalin keddi sajtótájékoztatóján az ATV kérdésére azt mondta: a maszkhasználat egy olyan téma, amit érdemes megvitatni, és érdemes megnézni, hogy indokolt-e a mostani szabályozásnak a még hosszabb távon való fenntartása.

Zacher Gábor úgy gondolja, a maszkhasználat addig maradjon az életünk része, amíg el nem érjük a 80 százalékos átoltottságot, amely a nyájimmunitáshoz kell. Szerinte utána beszélhetünk arról, hogy zárt terekben a maszkviselés már nem fontos. Hozzátette azt is, hogy tudja, hogy a maszkra sokan mondják, hogy kényelmetlen, meg fulladnak benne, de felhívta a figyelmet rá, hogy a maszk egy hihetetlen jó gátfunkcióval bír, szerinte ugyanez vonatkozik a kézmosására és a szociális távolságtartásra is, hiszen ezek olyan védekezési szabályok, amelyek betartása tőlünk függ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.