Egészség

Virtuális kiállítás az inzulin felfedezésének száz éves születésnapja alkalmából

A születésnapi virtuális kiállítás a felfedezéstől az első magyar inzulinkezelés történetén át a legújabb technikai vívmányokig dolgozza fel az inzulin történetét.

2021.06.18 00:30MTI

Inzulin nélkül nincs élet címmel online kiállítással várja csütörtöktől az érdeklődőket az idén 100 éve felfedezett inzulin történetéről az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, amely elindította a nevezést a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyre is - tájékoztatta az alapítvány csütörtökön az MTI-t.

A tájékoztató szerint a születésnapi virtuális kiállítás a felfedezéstől az első magyar inzulinkezelés történetén át a legújabb technikai vívmányokig dolgozza fel az inzulin történetét. A 3D platformra fejlesztett látványos tárlatot interjúk, interaktív játékok és korabeli dokumentumok színesítik.

Ebben az évben az alapítvány a régi programok mellett újjakkal is készül. Egyebek mellett speciális képzési programot indít a diabéteszes gyermekek életkörülményeinek javításáért. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2013 óta rendszeresen oktat pedagógusokat, iskolában és óvodában dolgozókat a cukorbeteg gyerekek körüli teendők megfelelő ellátására - hívják fel a figyelmet a tájékoztatóban.

Júniustól folytatódik a 6 diabéteszes vlogger által tavaly megkezdett DIAB Mindennapok videósorozat az alapítvány közösségi oldalain. Emellett folytatódnak a hagyományos pedagógus diabétesz képzések, érzékenyítő programok és a gyerekek képzései is: a tavaly TEENS néven elindított egészségprogram a 13-14 éves korosztály számára idén újabb két iskolai osztályba jut el.

Hagyományosan novemberben hirdetik meg a Cseppont Patikahónap programját. A következő tanévben az alapítvány újabb iskolákat von be a 3 évvel ezelőtt indított KiDS elnevezésű diabétesz képzésbe is, és idén először diabétesz edukátoroknak is lesz szakmai képzés.

A hobbicukrászok számára meghirdetett, Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyre szeptember 10-ig várják a nevezéseket - közölte az alapítvány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.