Állati

Három év után ismét van corgija II. Erzsébet királynőnek

A királynő mindig is tartott és nevelt corgikat, legendás módon kedveli ezt az rövidlábú kutyafajtát. Összesen mintegy tucatnyi ebe volt az évtizedek alatt.

2021.03.05 17:17MTI

Három év után ismét élnek corgik a brit királyi palotában, miután II. Erzsébet uralkodó két kölyökkutyát kapott - közölte pénteken a Sun című napilap.

A királynő mindig is tartott és nevelt corgikat, legendás módon kedveli ezt az rövidlábú kutyafajtát. Összesen mintegy tucatnyi ebe volt az évtizedek alatt.

Legutóbbi corgija, Willow 2018 áprilisában múlt ki. Ez a kutya még a királynő 18. születésnapján, 1944-ben kapott kedvencének, Susannak a közvetlen leszármazottja volt. Akkor úgy döntött, hogy Willow után nem akar több kutyát nevelni, bár ezt követően éltek még dorgik - a corgik és a tacskók keresztezéséből származó egyedek - a palotában.

"A királynő nagyon örül. Elképzelhetetlen, hogy a királynőnek ne legyen corgija" - idézett a Sun egy bennfentest. A palota "corgik nélkül olyan lenne, mint a londoni Tower varjak nélkül".

Hozzátette, az állatok jókedvre derítik II. Erzsébetet, akinek férje, Fülöp herceg kórházban fekszik.

A kutyák már néhány hét után otthon érezték magukat a windsori kastélyban, ahol a királynő a koronavírus-járvány miatt jelenleg tartózkodik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.