Koronavírus-járvány

Javult a németek szexuális élete a járvány alatt

Ezt állapította meg két német kutatás is.

2021.02.05 15:12MTI

Javult a németek szexuális élete a világjárvány miatti lezárásoknak köszönhetően - állapította meg két német kutatás is.

A Merseburgi Egyetem kutatói által megkérdezett férfiak 72 százaléka válaszolta, hogy kapcsolata nem romlott, 16 százalékuk azt, hogy javult is a karanténidőszak alatt.

A kutatás vezetője, Heinz-Jürgen Voss, a szexológia és a szexuálpedagógia professzora szerint a párkapcsolatban élő férfiaknak csak 12 százaléka vélte úgy, hogy helyzete rosszabb, mint a karantén előtt volt.

A megkérdezett kapcsolatban élő nők 30 százaléka érzékelt javulást, 58 százaléka szerint a helyzet változatlan maradt, 12 százalékuk szerint romlott.

A Szász-Anhalt tartomány belügyminisztériuma és sportminisztériuma megbízásából készült felmérés statisztikai szempontból nem tekinthető a teljes németországi népesség reprezentatív vizsgálatának. Voss szerint azonban fontos támpontokat adhat.

A Hamburg-Eppendorf-i Egyetemi Klinika (UKE) vezette nemzetközi kutatás hasonló eredményeket kapott.

"A válaszadók fele nem érzékelt változást szexuális életében a partnerével. Azoknak viszont, akik éreztek változást, több mint a fele javulásról számolt be" - mondta el a dpa-nak Johanna Schröder, a tanulmány német kutatója.

Török, horvát, portugál, svéd, holland, francia és cseh kutatóintézetek is részt vettek a munkában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.