A meleget az izmok termelik

Miért fáznak jobban a nők?

A nők jobban fáznak, mint a férfiak. Erre az a magyarázat, hogy a férfiak szervezete átlagban 40% izomból és csak 15% zsírból áll.

2009.01.27 08:15ideal.hu

A nőknél az anyagcsere szempontjából aktív testömeg, azaz az izomzat átlagban csak 25%-ot tesz ki, és a zsír is ugyanilyen arányban található a szervezetben. A meleget az izmok termelik, nem pedig a zsír. A másik oka annak, hogy a nők erősebben érzékelik a hideget az az, hogy a nőknek a férfiakéhoz képest vékonyabb a bőrük.

A férfiak bőre 15%-kal vastagabb, mint a nőké. Ha a szervezet meleget veszít, összeszűkülnek az erek, a bőr véráramlása is rosszabb lesz. Vékony bőr esetében ez még inkább így van. A nők bőrfelülete mintegy 3 fokkal hidegebb, mint a férfiaké, ennek következtében a bőr és a szervezet belseje közötti különbség nagyobb a nőknél, mint a férfiaknál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.