Óraátállítás

Magyar Alvás Szövetség: a téli időszámítást kell megtartani

Az óraátállítás megzavarja a nappalok és éjszakák váltakozásához alkalmazkodást, ami hozzájárul ahhoz, hogy az egyébként is rosszul alvó emberiség még rosszabbul aludjon.

2020.10.27 10:52MTI

A Magyar Alvás Szövetség szerint a téli időszámítást kell megtartani, mert az határozza meg évmilliók óta az élővilág működését.

G. Németh György, a szövetség elnöke kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy a téli az eredeti időszámítás, ezért nem lenne jó megzavarni a nyárival.

Télen a nyári időszámítással ráadásul még sötétben kezdődne a tanítás, ami szintén nem lenne szerencsés - tette hozzá.

Az elnök szerint az óraátállítás megzavarja a nappalok és éjszakák váltakozásához alkalmazkodást, ami hozzájárul ahhoz, hogy az egyébként is rosszul alvó emberiség még rosszabbul aludjon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.