Ezeket kell szedni a koronavírus ellen

Van-e eredményesebb módszer a szappanos kézmosásnál a koronavírus ellen?

Egy légi úton, cseppfertőzéssel terjedő vírusbetegség esetében a melegvizes, szappanos kézmosás mellett sokkal fontosabb az immunrendszer támogatása, mivel ezen rendszer felelős az agresszor elhatárolásáért és elpusztításáért.

2020.09.21 08:34ma.hu

Az immunrendszer felpörgethető (stimulálható) bizonyos molekulák által, amelyek közül legismertebbek egyes vitaminok és nyomelemek. A vitaminok, amelyek hivatalosan nem tartoznak a gyógyszerek közé (táplálék-kiegészítők) jelentős része képes a veleszületett immunitás erősítésére, aminek alapvető jelentősége lehet az oltással meg nem előzhető vírusbetegségek elleni védekezésben. Ezek a vitaminok a következők:

C-vitamin (aszkorbinsav)
C-vitamin megadózisaival (1.000, 2.000 mg/nap) 85%-ban lehetett megelőzni nátha és influenza kialakulását és csökkenteni a betegségek súlyosságát, különösen gyerekekben.

Ha a vitamin adagolását cinkkel kombinálták, a hatás még kifejezettebb volt.

D-vitamin
Hiánya a fertőző betegségek iránti fokozott fogékonyságban mutatkozik meg. Alapvető szerepe van a veleszületett immunitás aktiválásában és a tüdő gyulladásos betegségeinek kontrolljában. Akár 1.000 egység D-vitamin bevitele ajánlható a légúti fertőzéseknek kitett emberek számára, megelőzésként.

E-vitamin
Hatása szinte minden immunsejt-féleségre kiterjed. Idős emberekben véd a légúti fertőzések ellen, csökkenti a nátha előfordulását és általában a fertőző betegségek előfordulását, mintegy 30%-kal). Hiánya csökkenti az immunrendszer működését, ami pótlásával helyreállítható. Növeli az immunrendszer hatékonyságát, főleg idősekben.

Mikroelemek
A cink csökkenti a nátha előfordulását és időtartamát, mivel pozitív irányban szabályozza a veleszületett és adaptív immunrendszert egyaránt. Szelén hiánya esetében az influenza vírus fokozott kórokozóképességű törzzsé alakul, miközben a szelén többlete javítja a vírusbetegségek gyógyulásának esélyeit. Szelén és cink együttes adagolása elősegíti az immunsejtek működését. A néhány – a cikkek tömegéből válogatott – adat csak felhívja a figyelmet a vitaminok és nyomelemek fontosságára az immunrendszer támogatásában. Itt van az idő, hogy a vitaminok és mikroelemek az őket megillető -fontos- helyre kerüljenek a gyógyítás fegyvertárában.

Ezek nem biztos, hogy teljes mértékben elhárítják a vírussal való fertőződést, vagy eliminálják (eltávolítják) a szervezetből a vírust, mindenesetre biztosan többet érnek, mint a szappanos vízzel történő kézmosás (2020-ban!) - írták az orvosokatisztanlatasert.hu orvosszakértői.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.