Színes

Óriászöldség-rekordot állított fel egy német kertész

A világcsúcshoz 30-féle óriászöldség is elég lett volna, de a hobbikertész túlteljesítette az elvárást.

2020.09.05 09:12MTI

Világrekordot állított fel egy német kertész azzal, hogy 33-féle zöldségből takarított be XXL-es méretű termést pénteken.

A türingiai Pössneckben élő és gazdálkodó Patrick Teichmann egyebek közt karórépából, hagymából, kígyóuborkából, cukkiniből és retekből szüretelt óriási méretű termést 200 négyzetméteres veteményeskertjében.

A világrekordot a Németországi Rekordok Intézete igazolta. A világcsúcshoz 30-féle óriászöldség is elég lett volna, de a hobbikertész túlteljesítette az elvárást.

Teichmann 2012 óta foglalkozik óriászöldségek termesztésével, cukkinival és paradicsommal kezdte, idén már 41 különböző óriászöldséget vetett. Kertjében minden zöldség gigantikus méretű.

A kertész nagy odaadással gondozza a növényeket, a beporzáshoz például elektromos fogkefét használ, a rothadásnak babahintőporral próbálja elejét venni. Napi 6-10 órát szentel növényeinek.

Németországban egyre többen foglalkoznak óriászöldségek termesztésével, de a Teichmann kertjében nevelt zöldségek sokfélesége egyedülálló - mondta el Udo Karkos, az ágazat európai szövetségének (EGVGA) képviselője.

A legnépszerűbb az óriástök, amely egytonnásnál nagyobbra is megnőhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.