Kerékpárral a Mária Úton

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

2020.05.08 16:14ma.hu

Akik még nem jártak erre, azoknak érdemes ide látogatni, hiszen keresve sem találhatnának szebb és jobb kiindulópontot, ahonnan a környék lehetőségeit és természeti sokszínűségét kerékpárra pattanva megismerhetnék.

Akik pedig még nem ismernék Abasár lankáit, mely nemcsak a csodás panorámával, hanem ízletes boraival is elkényeztet minket, látogasson el a Mátrai borvidék egyik meghatározó, Magyarországon legmagasabban fekvő szőlőtermesztő vidékére.

Abasár (Fotó: Kazsu Attila polgármester)

Abasár és Csurgó között a távolság igen jelentős, több mint 340 km, azonban a két település kellő elszántsággal és akaraterővel igyekszik nemcsak a településen élők, hanem a messzebbről odalátogatók számára is tartalmas, szabadtéri programokat kínálni.

Csurgó: Mária Út

Ebben jelentett hatalmas segítséget a Vidékfejlesztési Program keretén belül a "VP6-19.3.1-17 kódszámú, A LEADER Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása elnevezésű felhívás alapján, a Kerékpárral a Mária Úton című projekt, melyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága hirdetett meg.
A pályázat keretén belül összesen 10 útvonal került kialakításra, melyek igyekeznek megmutatni a települések épített, valamint természeti és gasztronómiai értékeit is.

Ezúton szeretnénk hát meginvitálni a lelkes kezdőket, haladókat és száguldozó kerékpárosokat, családdal kikapcsolódni vagy az egyedül kikapcsolni vágyókat, látogassanak el akár Csurgó vagy Abasár településére, a remek élményeket és tartalmas kikapcsolódást garantáljuk.

További részletekért, az útvonalak ismertetőjéért, térképekért látogasson el Csurgó honlapjára.
(x)

Készült a VP6-19.3.1-17 kódszámú, A LEADER Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása elnevezésű felhívás alapján, a Kerékpárral a Mária Úton című, 1944363914 azonosítószámú projekt keretén belül" Projekt partnerek: Abasári Hanák Kolos Gazdakör Egyesület; Vidékünk a Jövőnk Szövetség; Csurgói Térségfejlesztési Közhasznú Egyesület.

Projekt fizikai befejezésének ideje: 2020.08.31.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.