Koronavírus: megszólalt a bükki füvesember

Vírus ellen nincs gyógynövény! Gyuri bácsi otthon marad, ezt kéri az idősektől is

A koronavírus-járvány terjedését úgy tudjuk megfékezni, ha betartjuk az előírásokat, és otthon maradunk - ezt üzeni Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember is az olvasóknak.

2020.03.30 13:02ma.hu

„Sajnos nem ismerek olyan gyógynövényt, ami erre a vírusra hatásos lenne. Az egyetlen, amit tehetünk, hogy karban tartjuk az immunrendszerünket. Erre a legkiválóbb a kakukkfű, szurokfű, az orbáncfű vagy a fürtös menta teája. Ezeket naponta igyuk, hogy a védekezőképességünket erősítsük” – javasolja a népgyógyászat bevált módszereit Gyuri bácsi, és hozzáteszi, hogy a kialakult betegségre is jók ezek a teák, így könnyebben le tudja győzni a kórt a szervezetünk.

Gyuri bácsi maga is megfogadja az ajánlásokat és otthon tartózkodik. „Be vagyok zárkózva a lakásba, néha ugyan kimegyek a kertembe vagy elsétálok a földemig, de ott egyedül vagyok, nem érintkezem senkivel” - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy hogy viseli a karantént, és mivel tölti az időt, azt válaszolja, hogy nem viseli meg a bezártság, hiszen egyébként is sokat van otthon, és most van ideje az embernek olvasni, tanulni. „Figyelem a híreket is, sokan keresnek telefonon, gyorsan eltelik a napom” – mondta.

S hogy mi a legrosszabb a karanténban? Gyuri bácsi így felelt: „Hát az, hogy nem tudok emberek közé menni és személyes tanácsadást tartani.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.