Orvostudomány

Elvégezték az ötezredik veseátültetést a Semmelweis Egyetemen

Az 5000. átültetést február 9-én egy magas vérnyomás okozta veseelégtelenségben szenvedő 52 éves férfin végezték el, aki jól van, már haza is mehetett.

2020.02.20 09:38MTI

Elvégezték az ötezredik veseátültetést a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján - közölte az egyetem csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az 5000. átültetést február 9-én egy magas vérnyomás okozta veseelégtelenségben szenvedő 52 éves férfin végezték el, aki jól van, már haza is mehetett.

A klinikán 2019-ben összesen 130 nem élődonoros veseátültetést végeztek, így az egyetem az Eurotransplant legfrissebb listáján egy beavatkozással lemaradva a második helyen végzett - tudatták.

Hozzátették, hogy az intézmény a májtranszplantációs listán szintén a második helyre került, a szívátültetésekén pedig megőrizte második helyét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.