Orvostudomány

Magához tért a magyar orvosok által szétválasztott sziámi ikrek egyike

Rabeya mozgatja a végtagjait, felismeri édesanyját, figyeli a környezetét.

2019.08.09 17:00ma.hu

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott, stabil állapotú hároméves kislányok egyike magához tért: Rabeya mozgatja a végtagjait, felismeri édesanyját, figyeli a környezetét.

Rukaya változatlanul altatás és légzéstámogatás alatt áll, de immáron önálló légzéssel - olvasható az alapítvány közleményében. A többnapos mélyaltatás a felépülési folyamat szakmailag megszokott velejárója egy ilyen összetett és hosszadalmas műtét után, mint a több mint 30 órás koponya- és agyszétválasztás.

Mint írták, a pozitív fejleményeket az elkötelezett szakmai és tudományos munkának, illetve a kapott lelki támogatásnak köszönhetik. Jelenleg a magyar aneszteziológusok munkájára van a legnagyobb szükség. Emellett továbbra is hálásak mindenkinek, aki drukkol és imádkozik az ikrekért.

Az augusztus 1-jén és 2-án végzett maratoni műtétet követően az orvosok egy része Bangladesben maradt további önkéntes munkára: idegsebészeti és plasztikai sebészeti operációk elvégzésére, valamint szakmai előadások megtartására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.