Egészségügy

Végtagmentő applikáció segíti a megelőzést

Az amputációk megelőzése érdekében jelent meg ingyenes telefonos alkalmazás egy magyar fejlesztés révén.

2019.06.11 16:37ma.hu

Az új applikáció célja, hogy a veszélyeztetett embereknek segítsen elkerülni a cukorbetegség és a vénás keringési betegségek okozta szövődmények miatti esetleges végtag-amputációt.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Rozsos István érsebész által megvalósított alkalmazás a diabéteszben vagy érszűkületben szenvedőknek segít a szövődmények megelőzésében, a végtagvesztések elkerülésében. Ugyanakkor hiteles forrásból származó tájékoztatást nyújt az egészséges emberek számára is, elősegítve, hogy minél tovább megőrizhessék lábuk egészségét.

A közlemény idézi Rozsos Istvánt, aki szerint mintegy egymillió ismert cukorbeteg, ugyanennyi potenciális diabéteszes, és hozzávetőleg hárommillió vénás keringési betegségben szenvedő ember él Magyarországon. A Végtagmentő elnevezésű applikáció nemcsak nekik, hanem a több millió egészséges ember számára is sok hasznos, megbízható forrásból származó információval szolgál.

Az applikáció egyebek mellett segítséget nyújt az otthon végezhető tornagyakorlatokhoz és étrendtanácsokkal is szolgál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.