Dietetikus

Húsvét: ne terheljük meg szervezetünket a böjt után!

Nagyon fontos a rendszeres zöldség- és gyümölcsbevitel.

2019.04.21 15:06MTI

Ne terheljük meg szervezetünket a 40 napos húsvéti böjt vagy egy fogyókúra után, és ne egyetlen kiadós étkezéssel pótoljuk, amit addig megtagadtunk magunktól - tanácsolta Takács Hajnalka dietetikus, táplálkozási szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Nagyon fontos a rendszeres zöldség- és gyümölcsbevitel - fűzte hozzá a szakember.

Takács Hajnalka azt mondta: Magyarország sajnos első helyen áll Európában az elhízás és a daganatos megbetegedések, illetve az azokból fakadó halálesetek százezer főre vetített számát tekintve, ugyanakkor az utolsó harmadban van a zöldségfogyasztás terén, pedig a nagyobb zöldségbevitel is javíthatna a kedvezőtlen mutatókon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.