Orvostudomány

Hihetetlen: sosem érzett fájdalmat egy 71 éves skót nő

Egy korábban ismeretlen gén mutációja könnyítette meg Jo Cameron életét.

2019.03.29 15:30ma.hu

Soha életében nem érzett fájdalmat a most 71 éves Jo Cameron. A skót nőt még az epidurális érzéstelenítés nélküli szülés is csak "csiklandozta", annyit érzett, hogy valami változik a testében. Hiába mondta neki mindenki, hogy ez nagyon fog fájni, Jo-nak egyáltalán nem fájt. A nő akkor sem érzett semmit, amikor egyszer eltörött a karja, csupán arra lett figyelmes, hogy furcsán állnak a csontjai - írja a The New York Times.

A kutatók most rájöttek: egy korábban ismeretlen gén mutációja könnyítette meg a nő életét.

Jo Cameronnak nem a fájdalommentesség az egyetlen "szuperképessége": a teste természetellenes gyorsasággal gyógyul, valamint a félelem és az idegesség is elkerülték élete során. A tudósok szerint mindezek möfött ugyanaz a génmutáció áll.

A kutatók szeretnék valamiképpen reprodukálni ennek a génmutációnak a hatását, hogy segítségével kidolgozhassanak egy teljesen új fájdalomcsillapítási módszert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.