Egészségügy

Fokozódik a virágzó fák pollenszórása

Akik a tavasszal virágzó fák valamelyikének a virágporára érzékenyek, azok készüljenek fel a tavaszi csúcsidőszakra.

2019.02.27 20:35ma.hu

Az erősödő nappali felmelegedés hatására országszerte fokozódik a kora tavasszal virágzó fák pollenszórása - közölte a tisztifőorvos a Facebook-oldalán szerda este.

Mint kifejtették, a következő napokban az éger pollenkoncentrációja az északkeleti területek kivételével sokfelé elérheti a magas, illetve a nagyon magas szintet. A mogyoró virágpora jellemzően közepes, helyenként magas koncentrációban van jelen a levegőben.

A napokban egyre többfelé kezdődik el a ciprus- és tiszafafélék pollenszórása is, pollenkoncentrációjuk a napokban a Dunántúl déli részén, valamint a főváros térségében érheti el a magas szintet.

Azt írták, akik a tavasszal virágzó fák valamelyikének a virágporára érzékenyek, azok készüljenek fel a tavaszi csúcsidőszakra, és ha szükséges, kérjenek tanácsot kezelőorvosuktól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.