Egészség

Jelentősen csökkent a parlagfű pollenkoncentrációja

Ennek ellenére az allergiások még szeptember végéig számíthatnak tünetekre.

2018.09.07 12:37MTI

Az átvonuló hidegfront és a csapadékos időjárás hatására a parlagfű pollenkoncentrációja országszerte jelentősen csökkent - közölte Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) Levegőhigiénés és aerobiológiai osztályának vezetője az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Szigeti Tamás azt mondta, ennek ellenére az allergiások még szeptember végéig számíthatnak tünetekre.

Idén a parlagfűszezon egy héttel korábban kezdődött a szokásosnál, a pollenszint júliusban, illetve augusztusban is magas volt - fűzte hozzá.

Elmondta: az OKI az allergiások segítésére idén kidolgozott egy térképes parlagfűpollen-előrejelzést, amely naponta frissül és a polleninfo.oki.hu érhető el. Az allergiások a térkép függvényében megtervezhetik utazásaikat és felkészülhetnek az adott térség parlagfűpollen-koncentrációjára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.