Tragédia

Egyetlen puszi miatt halt meg a 18 napos kisbaba

Tíz napon át küzdöttek a kislány életéért az orvosok, de nem tudták megmenteni.

2017.07.21 13:42ma.hu
hirdetés

Mariana Reese Sifrit július elején született Iowában, egészségesen. Szülei, Nicole és Shane egy héttel később összeházasodtak. A z esküvő után vették észre, hogy valami nagy baj van a kicsivel. Nem akart enni, a légzése ki-kihagyott.

Azonnal kórházba vitték a kislányt, ahol kiderült, vírusos agyhártyagyulladása van, amit herpesz okozott. A baba egy idegentől kaphatta el a herpeszt, mikor az megpuszilta. A vírushordozónak valószínüleg semmilyen tünete nem volt, így nem tudhatta, mekkora veszélybe sodorja a kislányt. A szülők nem tudják, ki fertőzhette meg a gyermeküket. Az édesapa szülei elég sokat voltak a gyerekkel, ám mindkettejüket letesztelték, és egyikük sem vírushordozó. A kis Mariana életéért tíz napig küzdöttek az orvosok, ám nem sikerült megmenteni.

Szülei szívszorító posztban búcsúztak tőle, és azt remélik, kislányuk tragikus története más gyermekek életét még megmentheti.

Az első két hónap kritikus a fertőzések szempontjából a gyerekek életében, a vírusok nagyon gyorsan terjedhetnek a szervezetükben - hívta fel a figyelmet Dr.Tanya Altmann gyermekgyógyász. Viszonylag gyakori, hogy újszülöttek elkapják a herpeszt, de az csak nagyon ritkán okoz agyhártyagyulladást - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.