Van egy perce?

5 egy perces tipp az egészsége megőrzéséhez

Ha összeadjuk mindazon teendőket, amelyeket az egészségünk érdekében nap mint nap el kéne végeznünk, kiderül, hogy egész munkanapokat kéne szánnunk az egészségmegőrzésre.

2008.11.24 13:10

Számos tanulmány kimutatta azonban, hogy 60 másodperc alatt is jelentős eredményeket érhetünk el, ha odafigyelünk. Így marad időnk beszélgetni, TV-t nézni, vagy épp az utcán bámészkodni.

1. Hazafelé menet vegyünk egy csokor virágot!


Az eredmény: másnap reggel örömmel kelünk ki az ágyból. A Harvard Egyetem kutatói kimutatták, hogy még azok is, akik kifejezetten nem szeretik a reggeleket, boldogabbaknak és energikusabbaknak érzik magukat nap közben, ha az első pillantásuk egy csokor virágra esik. Már pedig a jó közérzet csak lendít egészségi állapotunkon.

2. Amikor nekiállunk dolgozni, klikkeljünk egy vicces weboldalra!

Az eredmény: erősebb immunrendszer. Ne az e-mailekkel, és a napi teendők végiggondolásával kezdjük a napot. Kutatások kimutatták, hogy egy jó nevetés endorfint és más immunrendszer-erősítő hormonokat szabadít fel a szervezetben.

3. Apró sebek esetén kenjünk a sebre mézet!

Az eredmény: gyorsabban gyógyul a seb. A tudósok arra a megállapításra jutottak, hogy a mézben lévő természetes fertőtlenítő anyagok gyorsítják a gyógyulást, csökkentik a fertőzés kockázatát és enyhítik a fájdalmat. Ha megvágtuk a kezünket vagy elestünk az utcán, kenjünk otthon a sebre mézet.

4. Amikor nassolni támad kedvünk, rágcsáljunk pisztáciát!

Az eredmény: egészségesebb koleszterin szint. Egy Virginia államban végzett kutatás kimutatta, hogy azok, akik napi egy-két marék pisztáciát elfogyasztanak, jelentősen csökkentik a koleszterin szintjüket.

5. A menstruáció előtti héten igyunk a vacsorához egy pohár bort

Az eredmény: enyhül a menstruáció előtti feszültség. Amerikai tudósok kimutatták, hogy napi egy pohár bor elfogyasztásával a menstruáció előtti héten és alatta is kiegyensúlyozottabbak lehetünk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.