Légy tisztában a nőiségeddel!

Multiorgazmus - Avagy hogyan használd a nőiséged!

Tudtad, hogy többnyire csak mi, nők vagyunk képesek a multiorgazmusra? És hogyan érjük el? Van néhány tippünk!

2008.01.16 19:00femina.hu

A többszörös vagy multiorgazmus az a képesség, hogy pihenés nélkül, egy szeretkezés (Tények és tévhitek az ágyban) alkalmával számtalan orgazmust el tudsz érni. Nagyon jó hír, hogy általában csak mi, nők vagyunk erre képesek. Szinte minden férfinak szüksége van arra, hogy szünetet tartson két ejakuláció (Az orgazmus kiváltására alkalmazott pettingtechnikák) között. Kicsit lehangolóbb hír, hogy általában csak harminc után vagyunk képesek rá, mivel ekkor jutunk el nemiségünk csúcsára. Az viszont elég megnyugtató, hogy a várandós kismamáknál elég gyakori a multiorgazmus (Tabuk nélkül a női orgazmusról), mégpedig a terhesség második harmadában. Sokunknál a többszörös orgazmus egyetlen, robbanásszerű, hosszú élvezetbe olvad össze.

Hogyan érheted el?

Minden orgazmus után nagyon érzékeny a csiklód, gondolom ezt már tapasztaltad. Ekkor még olyan magas fokú az izgalom, hogy képes vagy további extázis (Nehezen jutok el a csúcsra. Frigid vagyok?) elérésére. Csak néhány másodperc szükséges ahhoz, hogy a csiklód érintésével ismét a mennyekbe repítsen a párod. Sajnos lehetetlen pontosan leírni, mit is élsz át ilyenkor, hiszen mindenkinél más és más az élmény. Amiben megegyezhetünk, az a teljes kielégülés és a földöntúli extázis tapasztalata. Ezután pedig a teljes nyugalom.


Egy kis anatómia

Hogy megértsd, miért van ez így, tudnod kell, hogy nemi szerved az orgazmus után is telítve marad vérrel. Ekkor nagyon finoman, nyelvvel vagy óvatosan akár ujjakkal érintve visszafordítható a megnyugvás irányába futó görbe. Akkor se keseredj el, ha nem vagy rá képes. Mint mindenhez, ehhez is türelem és gyakorlás szükséges.

Légy tisztában a nőiségeddel!

Ehhez feltétlenül szükséges, hogy megismerd a tested. Találj néhány órát, mikor egyedül lehetsz otthon. Ha még nem vizsgáltad meg kislánykorodban, akkor most itt az ideje, hogy felfedezd a női nemi szerveidet. Ne légy szégyenlős, vegyél elő nyugodtan egy tükröt, és vizsgálódj. Nedvesítsd be az ujjaid nyállal, és simogasd magad a tükör előtt, lásd is, ne csak érezd, hol a legjobb. Szeresd magad! Szeresd azt is, hogy nő vagy. Légy tisztában azzal, hogy ha fizikai korlátai nincsenek, elérheted az orgazmust, és akár többet is!


A multiorgazmus lélektana

Az orgazmus alapvetően is csak úgy sikerülhet, ha teljesen elfogadtad a szexualitásod és önmagad, valamint megnyíltál a párod felé. Ahhoz, hogy egy életen át élvezetet okozzon a szex, jó, ha nem állsz szégyenlősen vagy tabuként a témához. A szex öröm, boldogság és szeretet. Légy harmóniában önmagaddal, mindig legyen néhány perced, órád a párodra és legfőképp az érzéseire.

Amikor kialakul a közös hullámhossz a szexben is, törekedj rá, hogy meg is maradjon! Olvass szexuális témájú könyveket, mint például a Káma Szútra, az Ananga Ranga vagy a Tantra. A többezer éves tudomány nem hiába toplistás még a mai napig is!

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.