A tévénézés nem boldogít

A boldogtalan emberek többet nézik a tévét

Amerikai kutatók azt találták, hogy a boldogtalan emberek 30 százalékkal több időt töltenek a televízió előtt, mint a boldog, elégedett emberek.

2008.11.20 10:38medipress.hu

A Maryland Egyetem kutatói az elmúlt 30 évben csaknem 30 000 amerikai felnőtt tévénézési szokásait rögzítették. Míg a boldogtalan emberek a tévé előtt múlatták az időt, addig a boldog emberek társasági életet éltek, újságot olvastak, vallásos aktivitást mutattak, és többen mentek el szavazni közülük. A boldogtalan emberek 51 százalékkal több szabadidővel rendelkeztek, a boldogokhoz képest.

A tévénézés nem boldogít. Csak rövid ideig tartó örömet okoz, szemben a társasági aktivitással, mely hosszú időre feldobja az ember hangulatát” – jelentette ki John Robinson, a Maryland Egyetem szociológus kutatója. A tévénézés kiszorítja az emberek életéből az egyéb elfoglaltáságokat, mint az edzést és a szórakozás egyéb formáit. Mindezek ellenére az amerikaiak szabadidük 50 százalékát a tévékészülék előtt ülve töltik…

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.