Étkezz választékosan

Együnk fokhagymás kenyeret parmezánnal

Felejtsd el Trap Pistát! Ideje, hogy lecseréld például parmezánra. Érdemes kipróbálni, mert ez az íz semmivel nem téveszthető össze. Természetesen a megadott recept tetszés szerint bővíthető...

2008.11.19 12:00kulinarisvilag.hu

Hozzávalók: 
 5 dkg reszelt mozarella sajt 1 rúd francia kenyér 3 dgk vaj 2-3 nagyobb gerezd fokhagyma 3 dkg reszelt parmezán sajt 1. Vágd félbe a kenyeret, hosszában, helyezd egy tepsire. 2. Fokhagymanyomóval daráld le a fokhagymagerezdeket, majd keverd össze a vajjal! 

A kapott masszával kend meg a két fél kenyeret! (nagyobb kenyér esetén valószínűleg egy kicsivel több vajra és + fokhagymára lesz szükség) 3. Szórd meg a kenyereket először a parmezánnal, - majd a mozzarella sajttal is. 4. Tedd sütőbe, s kb 6-8 perc alatt kész! Figyeld a sajtot, amint barnulni kezd, kész a fokhagymás kenyér! 5. Sötés után darabold, majd tálald, biztosan gyorsan elfogy! Izesítésként meghintheted egy csipetnyi borssal, petrezselyemzölddel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.