Fellélegezhetnek

Megszűnt a szmogriadó Salgótarjánban

Lefújták a légszennyezettség miatt elrendelt szmogriadót vasárnap Salgótarjánban.

2016.12.18 12:33MTI
hirdetés

Szombaton azért rendelték el a szmogriadót, mert a légszennyező anyag átlagkoncentrációja csütörtökön és pénteken meghaladta a 75 mikrogramm/köbméteres tájékoztatási küszöbértéket, akkor 82,9, illetve 79 mikrogrammos értékeket mértek.

Az átlagkoncentráció szombaton már csak 56,7 mikrogramm volt köbméterenként, ezért Fekete Zsolt (MSZP) polgármester vasárnap megszüntette a szmogriadót és a hozzá kapcsolódó intézkedéseket – közölték.

A városban a szmogriadó tájékoztatási fokozata volt érvényben, a polgármesteri hivatal a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatának, valamint a gépjárművek indokolatlan, álló helyzetben történő üzemeltetésének mérséklésére szólította fel a lakosságot és az üzemeket. Felhívták a figyelmet az avar és a kerti hulladékok égetési tilalmának betartására is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.