Allergia

Tüsszögve indulhat a szeptember

A következő napokban az egész országban nagyon magas lesz a levegő pollenkoncentrációja.

2016.08.30 18:01MTI

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal tájékoztatása szerint a parlagfű pollenkoncentrációja az elkövetkező napokban országszerte jellemzően a nagyon magas tartományban alakulhat, és továbbra is magas szintet érhet el a legtöbb helyen a csalánfélék pollenkoncentrációja.

A kenderfélék virágporának mennyisége jellemzően közepes, az ürömé, a libatopféléké és az útifűé alacsony, illetve helyenként elérheti a közepes szintet is. A pázsitfűfélék virágpora már csak alacsony koncentrációban van jelen, emellett továbbra is előfordulhat egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenjéből. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is magas, több helyen nagyon magas szintet érhet el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.