Élethossz

Ez a térkép megmutatja, hol élnek legtovább az emberek

A térképen jól látható, hogy egyes országok között milyen hatalmas eltérések is lehetnek.

2016.07.10 18:34ma.hu
Katt a képre a nagyításért!

A Világgazdasági Fórum rangsorolta az országokat az átlagos várható életévek számát tekitnve, hogy többek között kiderüljön, hol a legjobb és hol a legrosszabb élni.

Nem meglepő, de a fejlett országok társadalombiztosítása és egészségügyi ellátórendszere magas színvonalú.

A térképen jól látható, hogy az országok között Japán vezet a maga 83,1 évével, mindazonáltal, Hongkongban (ami nem ország, hanem kínai különleges státusú terület) átlagosan 83,5 évig élnek az emberek, közel 10 évvel tovább, mint Kína többi részén.

Afrikában szinte minden országban 65 év alatti a halandóság, Sierra Leone területén pedig a legalacsonyabb, 45 esztendő.

Európa 76-85 év - Norvégia is

Valószínűleg valamit nagyon félrenéztek a készítők, ugyanis számos hiba van a térképen, például Norvégiát vagy nem vették észre, vagy rossz adatok álltak rendelkezésükre, az országban ugyanis folyamatosan emelkedik az átlagéletkor, 2015-ben 82,3 év volt.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.