"Drágám, büdös a szád"

Sokan nem mernek szólni, ha a kollégájuk kellemetlen szagokat áraszt

Ha nem mosott fogat ma reggel, esetleg elbliccelte a fürdést, akkor ne álljon túl közel a munkatársaihoz.

2008.11.07 17:39medipress.hu

A 3M írószergyártó cég felmérése szerint az új-zélandi munkavállalóik közül több mint 1 600 nem mer szólni, ha munkatársa kellemetlen szagot áraszt magából, bezzeg név nélkül bátran megteszik.

A felmérés az irodai kommunikáció módszereivel foglalkozott, és felfedezte, hogy a legtöbben név nélkül szólítják meg munkatársaikat, főként, hogy dicsérjék őket.

Egy kis százalék azonban beismerte, hogy szóltak már rá munkatársukra névtelenül amiatt, ha büdösnek érezték (7 %), vagy zavarta őket az illető szájszaga (3 %). 4 % vallott már ezzel a módszerrel szerelmet. A 3M szóvivője, Terry Roper elmondta, hogy a felmérésből kiderült, a sziget lakói gátlásosak.

Úgy tűnik, hogy bár a nemzet egészében véve igen magabiztos, ha szemtől szemben kell véleményt alkotni, ha kényesebb kérdést kell felhozni, gyakrabban elbizonytalanodnak." – mondta Roper.

A felmérés szerint még mindig jobban kedvelik a közvetlen beszélgetést, mint az e-mail-váltást.

A dolgozók háromnegyede inkább személyesen intézi ügyeit, mindössze 11 % választotta az e-mailt. A válaszadók 43 %-a már mondott olyasmit a munkatársának, amit később megbánt.

Mr. Roper elmondása szerint meglepő módon 35 % vélte úgy, hogy az üzenő cetlire írt üzenet jogilag érvényes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.