Örökbefogadás

Külföldre viszik a magyar gyerekeket

A magyar családoknak nem kellenek a már iskolába járók, különösen a romák és a fogyatékkal élő gyermekek, külföldön azonban őket is várják.

2016.06.14 07:51MTI
hirdetés

Egy év alatt több mint negyedével nőtt a külföldi családok által örökbe fogadott magyar gyermekek száma; a titkos örökbefogadások során tavaly már minden harmadik gyerek került külföldre - írja a Magyar Nemzet.

Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület elnöke a lapnak azt mondta, a jelenség oka az, hogy Magyarországon mindenki csecsemőt szeretne örökbe fogadni. A magyar családoknak nem kellenek a már iskolába járók, különösen a romák és a fogyatékkal élő gyermekek, külföldön azonban őket is várják.

A legtöbb gyerek Olaszországba kerül, az ottani családok ugyanis szívesen fogadják a fogyatékossággal élő és a roma gyerekeket is, utóbbiak ott a bőrszínükkel kevésbé “lógnak ki a sorból” – mondta az egyesület elnöke.

Kitért arra is, hogy a külföldi örökbefogadások nagy száma ellenére nem csökkennek Magyarországon a várólisták, a csecsemőkre továbbra is éveket kell várni.

A kormányzati portálon szereplő statisztika szerint tavaly a titkos örökbefogadások során összesen 507 gyereknek sikerült családot találni, közülük 165-en külföldre kerültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.