Megelőzés

Magyar Diabetes Társaság: javulnak a cukorbetegek esélyei

Kevesebb cukorbeteg hal meg, körükben csökkent az infarktus és az agyvérzés veszélye, valamint az amputációk száma.

2016.05.11 20:03MTI

Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnöke az M1 aktuális csatorna műsorában a társaság elmúlt tizenöt év adatait feldolgozó felmérését ismertetve úgy fogalmazott: az utóbbi években korszerű terápiák váltak elérhetővé, ami alapvetően hozzájárulhatott, hogy tovább élnek a betegek, kevesebb a szövődményük, és mérséklődtek a kórházi költségek is.

Elmondta: az infarktusoké 30 százalékkal csökkent az elmúlt tizenöt évben, ami azért fontos, mert az infarktus a betegség vezető halálok. Hozzátette: a stroke-é szintén jelentős mértékben, 26 százalékkal csökkent, és kevesebb lett az amputáció is.

"Úgy tűnik, hogy sok ezer beteg életét sikerült megmenteni", ugyanakkor van még teendő - hívta fel a figyelmet Kempler Péter, hozzátéve: jelenleg mintegy 30 ezer cukorbeteg hal meg évente.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.