Ha a férfi esténként a vonagló nőkre szavaz...

Már megint pornót néz! - De miért?

Sok nőt zavar, hogy a párja a képernyőn vonagló nőket bámulja, és nem őt. Miért van szüksége pornóra a férfiaknak, legalábbis miért érzik így, és miért nem érdekli a nőket?

2008.01.15 10:22femina.hu

Pfúj! - szól az értelem. Kinek élvezet ez? Egy ismeretlen férfi előtt térdelni, miközben az állatiasan néz partnernőjére, aki magáról elfeledkezve vonaglik, és közben a nyelvével... Nem, köszönöm, ebből nem kérek! Óh! - szól a test. Ne törődjünk az esztétikával! Nézzük csak azt a szőkített nőt, a piros körmeivel! És azt a szőrös férfit! Valahogy mégis izgató...

A 22-es csapdája

Kegyetlen, sokszor érthetetlen ellentmondás, ugyanakkor a felgyorsult pulzus és a magasabb testhőmérséklet arról tanúskodik, hogy a nők is izgatónak találják azokat a képsorokat, amelyeket józan eszükkel egyidejűleg elítélnek. Tehát a pornó nem feltétlenül a nők stílusa, mégis izgatja őket. A legtöbb nő képes világosan megokolni a pornóval szembeni ellenszenvét: egyszerűen közönséges.

Bármit is tesznek a felek, akik a forgatókönyv szerint sosem látták még egymást, de a következő jelenetben már egymásnak esnek! Kimeríthetetlennek tűnik mindkettőjük szexuális repertoárja, melynek elsődleges meghatározója a nő kielégíthetetlensége és a férfi szinte szüntelen potenciája...

Együtt jobb!

Nem kell mindig visszautasítanod a partnered azon javaslatát, hogy nézzetek meg együtt egy pornófilmet! Nem szabad abból kiindulni, hogy a férfi csak saját vágyaira képes gondolni! Attól még, hogy egy jelenet felizgatja, figyelhet a kívánságaidra is, miközben a látott technikával gazdagítja repertoárját.

Ízlések és pofonok...

A férfiakat és a nőket összehasonlítva kiderült, hogy míg a legtöbb nő inkább erotikus történetekre vágyik, a legtöbb férfi szívesebben veszi a kész, akcióban bővelkedő jeleneteket, akár a szexuális erőszakot is. A férfiakat nem hozza lázba, ha egy nő figyel rá, és gyengéd vele, fantáziája másképp működik.

Zavaró tényező

Minket, nőket nem feltétlenül a szexuális együttlét megjelenítése zavar. Sokkal inkább az a tény, hogy az egymásnak kéjérzetet okozó partnerek semmiféle kapcsolatban sem állnak egymással, holott számunkra döntő jelentősége van az emberi vonatkozásoknak. A jelenetek mögött az emberre is kíváncsiak vagyunk, nemcsak "funkcionáló" nemi szerveire... A nők benyomása az, hogy a jelenetekben szereplő nők mindenkor, mindenre készek, és soha, semmi sem elég nekik! Ráadásul már pusztán a meztelen férfitest látványától elborítja őket a szenvedély tüze. Ezt bizony nagyon sok nő érzi. Érzi, akár elismeri, akár nem, hogy a jó szex nem csupán a partner erekciójától függ!

Mi a mérce?

Sok nőt elbizonytalanít a pornószínésznők kifogástalan alakja. Attól félnek, hogy társuk a filmben látott színésznők testét és szexuális késztetését vonzóbbnak találja az otthoni kínálatnál, tulajdonképpen őrá gondol, és a megszokottat csupán eszközként használja. Sokan visszataszítónak találják az állatias hangokat, a szereplők buta arckifejezését, az óriási, vörösen fénylő hímvesszőt, mely csak arra vár, hogy gyorsan behatoljon a test bármelyik nyílásába...

Férfidominancia

Korántsem így hat a pornó a férfiakra! Legtöbbjüknek elegendő pusztán megpillantani a nemi szervek egyikét ahhoz, hogy izgalmi állapotba kerüljenek. A férfiak szeretik a leplezetlen szexet, unatkoznának, ha a szexjelenetek között a nő és a férfi kapcsolatának lelki vonatkozásait taglalnák. A férfiak szexuális vágyára pozitívan hat az az elképzelés is, hogy partnernőjük fölött ezekben a helyzetekben ők uralkodnak, azokat vágyaik eszközévé teszik. A legtöbb pornójelenetben az ágyban folytatott csatából a férfi kerül ki győztesként, még akkor is, ha eredetileg a nő kezdeményezett, vagy - épp ellenkezőleg - a nő tiltakozott. Végül is mindig a férfi az, aki megkapja, amire vágyik. Az ilyen fantáziaképek agresszivitást sugallnak. A férfi a domináns, magáévá teszi az asszonyt annak akarata ellenére is, szinte büntetve őt, majd a végén nem ritka mindkét fél részéről az önkívületi állapot. Ez természetesen nem tükrözi a valós életet, a pornó nem dokumentumfilm!

Ezerszínű szex

Számos pornófilmben előfordul olyan jelenet, melyet a férfiak is elutasítanak, ennek ellenére felébreszti a vágyukat. Ez a testi reakció is bizonyítja, hogy ha a férfi a valóságban úgy viselkedne, mint a filmekben, az kétségtelenül visszataszító lenne. Képzeletben nagyon sok férfi és nő megél olyan dolgokat, melyeket a gyakorlatban sohasem alkalmazna. Az agresszió, a másik a vágy eszközévé alacsonyítása - mindez hozzátartozik a szexualitáshoz. Miként a méltóság, a gyengédség és az esztétika is.

Kapcsolatfüggő

Mi lehet az oka, hogy egy férfi számára nem olyan bántó a gondolat, hogy a nő a vágyának eszközévé, tárgyává váljon? Nőgyűlölő-e az a férfi, aki egy nőben csupán gyors kielégülésének tárgyát keresi? Tényleg megalázó egy férfi előtt térdelni, és így kielégíteni őt? Valóban lealacsonyít egy nőt egy kemény fogás, egy obszcén mondat, arcára, mellére kerülő ejakuláció? A válasz: mindez a két fél közti kapcsolattól függ!

Nézni vagy nem nézni?

A nők egy része azért nem néz otthon pornófilmet, mert úgy gondolja, hogy ez a műfaj aláássa a női méltóságot. Sokan megalázónak tartják, ha egy nő egy férfi előtt térdel, és használják. Ha a nő sürgetve riszálja hátsó felét, ha engedi, hogy a sperma az arcába spricceljen, miközben kéjesen nevet... És néhány perccel később sem jár más a fejében, csak a következő menet, mindegy, hogy kivel! Egy nő nem ilyen, és nem is akar ilyen lenni!

Ki kinek a mestere?

Szakemberek óvnak a gyors ítélkezéstől: nemcsak a férfiaknak kellene tanulniuk szexuális téren a nőktől, hanem fordítva is! Egy férfi attól még nem állat, hogy felizgatja a csoportszex vagy a felláció gondolata. Az ötlet, hogy a pár együtt nézzen végig egy pornójelenetet, gyakran adódik a férfiak változatosság utáni vágyából. A hétköznapi élet egyhangúságában a férfi nem is annyira az extrém technikákra vágyik, sokkal inkább egyszerűen valami újra. Mi is lehet ez? Ennél a pontnál lép be a nő, amikor is társa durvának tűnő elképzelését nem utasítja el csuklóból, hanem saját elképzelését, stílusát is próbálja érvényre juttatni, legyen szó akár egy új testhelyzetről, egy finomabb, nőbarát szexfilmről, szexuális játékszerről vagy egy szexi fehérneműről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.