Fertőzés

Betört Vietnámba a zikavírus

Két nőnél állapították meg a fertőzést.

2016.04.05 07:38MTI

Zikavírusos fertőzést állapítottak meg két nőnél Vietnamban - közölte a délkelet-ázsiai ország egészségügyi minisztériuma kedden.

A két fertőzött, egy 66 éves nő Nha Trang tengerparti városból és egy 33 éves nő Ho Chi Minh-városból március végén betegedett meg.

Állapotuk stabil, az egészségügyi hatóságok egyelőre nem találták jelét annak, hogy a vírust továbbították volna családtagjaik és szomszédjaik körében.

A gyanú szerint a vírus magzatoknál kóros kisfejűséget okoz, illetve a kórokozó hozzájárulhat az úgynevezett Guillan-Barré szindróma kialakulásához, amely akár életveszélyes bénulást is okozhat.

A megbetegedés tünetei közé tartozik a fejfájás, a láz, a vörös - de nem viszkető és nem is váladékozó - szem, valamint a piros vagy fehér bőrkiütés, ritkábban pedig az izom- és ízületi fájdalom.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.