Szálló por

Budapesten feloldották a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

Szerdán a szálló por szintje már egy fővárosi mérőponton sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket.

2016.01.28 07:02MTI
MTI/Balogh Zoltán

Tarlós István főpolgármester elrendelte Budapesten a szmogriadó tájékoztatási fokozatának feloldását, miután szerdán a szálló por szintje már egy fővárosi mérőponton sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtök hajnalban az MTI-vel.

Mint írták, a főpolgármester a mérési eredményekre és az időjárási viszonyok kedvező alakulására figyelemmel, a vonatkozó jogszabályok alapján rendelte el a szmogriadó enyhébb fokozatának megszüntetését.

Tarlós István még hétfő hajnalban rendelte el a levegő magas szállópor-tartalma miatt Budapesten a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

A szerdai mérési eredmények alapján azonban már nem indokolt a szmogriadó enyhébb fokozatának fenntartása: a szálló por szintje egy fővárosi mérőponton sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket, öt esetben a tájékoztatási küszöbérték és az egészségügyi határérték között volt, hat mérőponton pedig az egészségügyi határértéket sem érte el.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki előrejelzése szerint ráadásul a köd által biztosított lassú kimosódás miatt a levegő minősége ismételten kissé tovább javulhat.

MTI/Balogh Zoltán


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.