900 millió

Tüdő-transzplantáció: évi 15-25 beavatkozással számolnak

A műtétet december 12-én végezték el; egy 59 éves férfi volt a donor, az ő tüdejét ültették át egy 53 éves férfiba. A tb minden szükséges beavatkozást támogat.

2015.12.23 08:46MTI
Forrás: Youtube

Évente 15-25 tüdőtranszplantációval számolnak Magyarországon, de nincs felső korlát, a társadalombiztosítás (tb) minden szükséges beavatkozást támogat - közölte az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Beneda Attilát azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a közelmúltban elvégezték az első tüdőtranszplantációt Magyarországon; a kormányzat 900 millió forinttal támogatta az ehhez szükséges berendezéseket.

A műtétet december 12-én végezték el; egy 59 éves férfi volt a donor, az ő tüdejét ültették át egy 53 éves férfiba.

A magyar orvosok, akik a bécsi egyetemen sajátították el a technikát, nyolc éve készültek arra, hogy itthon is végre lehessen hajtani hasonló műtétet. Beneda Attila azt mondta: Magyarország ismét megmutatta, hogy az orvostudomány élvonalába tartozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.