Fejlesztés

CT-khez és röntgenberendezésekhez jutott az onkológiai intézet

A modern képalkotó berendezések megfelelnek a kor műszaki és orvosi követelményeinek.

2015.12.16 01:30MTI

Korszerűbb és energiatakarékosabb képalkotó berendezéseket szerzett be az Országos Onkológiai Intézet (OOI) egy európai uniós pályázatnak köszönhetően. A most befejeződött projekt keretében 805,4 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásban részesültek - tájékoztatta az OOI az MTI-t.

A projekt eredményeként az intézet - az elavult berendezések cseréjével - hat új CT- és röntgenberendezéshez jutott. Használatuk jelentősen megnöveli a daganatos betegek gyógyulási esélyeit, miközben jelentős energiamegtakarítást is eredményez.

A beszerzett eszközök között egy sugárterápiás CT-szimulátor, egy 128 szeletes CT-készülék, egy kombinált felvételi átvilágító röntgenberendezés, egy flatpaneles röntgen-munkaállomás, egy kórtermi, flatpaneles, mobil röntgenberendezés, valamint egy mammográfiás digitális röntgenrendszer található - írták közleményükben.

Hozzátették, hogy ezek a modern képalkotó berendezések megfelelnek a kor műszaki és orvosi követelményeinek, jóval hatékonyabbak a korábban használtaknál, így használatbavételük nagy előrelépés a gyógyító munkában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.