Milyen ízű a szerethető egészség?

Az egészséges csokoládé igenis létezik!

A csoki időtlen idők óta a legkedveltebb "bűnös" élvezetek egyike, hiszen finom, bármikor feldobja az ember napját, akár kis mennyiség elfogyasztásával is. Ám túlzásokba esve már előkerülnek a negatív hatásai is, de sokan mindettől függetlenül is eleve tartózkodnak inkább az édességbeviteltől. Pedig...

2015.12.10 13:00ma.hu
freedigitalphotos.net/Mister GC

Egyre többen fordítanak figyelmet a helyes táplálkozásra, és keresnek megbízható eredetű és minőségű élelmiszereket, nem is beszélve a speciális étrendet követő ételallergiásokról és cukorbetegekről, akiknek létfontosságú a táplálék megválogatása. A speciális diéták követése és betartása nagy fegyelmet követel, így érthető, ha az édességről és a desszertről nem szívesen mondanak le az érintettek.

Ma már nem szükséges ilyen drasztikusan gondolni a helyzetre, léteznek lehetőségek az édességnélkülözés elkerülésére, erre kínál finom és egészséges alternatívát a várhatóan a jövő évtől már országszerte is kapható tartósítószer- és színezékmentes, természetes alapanyagokból álló csokoládé. Egy kizárólag magyar tulajdonban lévő, kis kecskeméti üzemben biotanúsítvánnyal rendelkező alapanyagokból orvosok, dietetikusok és élelmiszermérnökök bevonásával kialakított receptúra alapján készülnek az Upperbars-termékek. Ezeket szeletes csoki, bonbon és a szezon közeledtével szaloncukor formájában, több féle ízben hozzák fogalomba.

A családomban, ismerőseim körében is azt tapasztaltam, hogy szívesen fogyasztanának olyan édességeket, amik ellenőrzött, lehetőleg egészséges alapanyagokból és nem vacakból készülnek. Annak ellenére, hogy észlelhetően egyre növekvő igény van a piacon a bio és egészséges, valamint különböző diétákba illeszthető csokoládék, szaloncukrok iránt, még mindig elég mérsékelt a kínálat” – magyarázza Engel Károly a cég vezetője, hogy miért kezdett a termékek gyártásába.

Az egészséges édességek többféle gyógynövényt is tartalmaznak, mint például kurkumát, gyömbért és szőlőmaglisztet. A gyártás során az ISO minőségbiztosítási rendszert alkalmazó üzemben olyan csokoládék készülnek, amelyeket az ételallergiában szenvedők is fogyaszthatnak, továbbá azok is, akik különböző (paleo, glutén- vagy cukormentes) diétákkal élnek.

Az idei Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) bemutatkozó Upperbars a rendezvényen igényfelmérést is végzett, melynek eredménye és a szüntelenül kiürülő kínáló kosarak is jól mutatják, hogy ma Magyarországon nagy érdeklődés és igény mutatkozik a paleo, cukor- vagy gluténmentes és bioalapanyagokból készülő édességek iránt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.