Hogyan tudom visszaszerezni Őt?

Felújítható-e egy régi szerelmi kapcsolat?

Lehetséges-e felújítani egy régi (sikertelen) kapcsolatot? Inkább azt kérdezze magától, hogy érdemes-e újrakezdeni a korábbi, sikertelen kapcsolatot!

2010.08.29 15:00

Egyszer valaki azt mondta a párkapcsolatával kapcsolatosan: “Folyamatosan újrakezdjük és befejezzük kapcsolatunkat a barátommal. Nemrég szakítottunk, és ő most valaki mással jár. Szerintem ő maga sem tudja, hogy mit akar. De tudom, hogy még mindig érez irántam valamit. Mindig arra gondolok, hogy vissza kell szereznem őt, még akkor is, ha éppen most valaki mással jár.”

Egy élmény, amely valahol mélyen emészti Önt

Előbb vagy utóbb mindannyian hasonlóképpen gondolkodunk. De létezik-e recept arra, hogy hogyan szerezzük vissza volt szerelmünket? Inkább kérdezze meg magától, hogy amit tesz, az jó-e Önnek? Az első említésre érdemes dolog az, hogy Ön bizonyára figyelmen kívül hagyja mindazokat a jelzéseket, amelyeket az ex barátja vagy barátnője küld Önnek. Ne legyen naiv! Ne hunyja be a szemét a valós helyzet előtt! Ha az ex mással jár, itt az ideje, hogy Ön is lépjen. Volt barátja/barátnője feltehetően már nem ugyanúgy érez, mint ahogyan Ön.


Felejtse el a múltat és koncentráljon a jövőre!

Ez persze nem könnyű, ha az exét még tényleg szereti, de ez a fajta gondolkodásmód csak növeli a fájdalmat és a csalódást. Minél inkább igyekszik eltávolodni az ex partnerétől, aki mással jár, annál többet tesz a saját boldogságáért. Bár nehéz lesz a kezdet, meglátja, hogy a legjobb megoldást választotta. Teljes mértékben félrevezető lehet az az elgondolás, hogy az ex még mindig szereti Önt. Ez a gondolat egyszerűen megakadályozza Önt abban, hogy maga mögött hagyja a múltat, és új szerelmi életet kezdjen.

Ha jól értelmezi a volt barátja/barátnője jelzéseit, hamarosan rájön, hogy az ilyen jelzések csak arra valók, hogy Önt még egy ideig a saját életében tartsa, mert a saját kényelme és elővigyázatossága így kívánja. Szeretetének jelei feltehetően messze vannak a romantikus szerelemtől, vagy attól a vágytól, hogy szerelmi kapcsolatukat megújítsa. Kiváltképpen akkor, ha már új partnert talált magának.

Hozzon döntéseket saját maga és a saját boldogsága érdekében!

Ne várjon! Gondolja át, hogy mit is szeretne valójában! És ha ez nem elég, gondolja végig azokat a rossz dolgokat, amelyeket egymásnak mondtak vagy együtt megtettek, és emiatt útjaik különváltak. Ha egy kicsit több időt ad magának, akár meglepetések is érhetik. És higgyen a mondásban, amely szerint az idő minden sebet begyógyít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.