NMHH

A média hatása a gyermekekre és fiatalokra - Konferencia Balatonalmádiban

Nemzetközi médiakonferenciát rendez szeptember 29. és október 1. között a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatásával.

2015.09.27 06:30MTI

A konferencia lehetőséget biztosít a szakembereknek annak megvitatására, hogy miként befolyásolják a számítógépes játékok, a mobiltelefonok, az elektronikus és nyomtatott médiumok a gyermekek és fiatalok fejlődését, kiemelt téma a közösségi média-műveltség lesz. A tanácskozáson neves szakemberek tartanak 15 perces előadásokat tapasztalataikról, kutatásaikról - közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) az MTI-vel.

A rendezvény kerekasztal-beszélgetéseknek is helyet ad a Ki lehet példakép? és A pozitív hírek is hírek témában, valamint a magyarországi Safer Internet Plus (SIP) program idén is fontos szerephez jut. A projekt célja, az Európai Unió által közvetített értékrenddel összhangban, az internet és az új online technológiák használatának - különösen a gyermekek számára - biztonságosabbá tétele, a jogellenes, valamint az internethasználók által nem igényelt tartalom elleni küzdelem hatékonyságának biztosítása és a tudatosság növelése.

A konferencia kiemelt célja a friss kutatások ismertetése, a kérdéskör interdiszciplináris megközelítésének erősítése. Az eseményen elhangzott előadásokat és kutatási anyagokat a szervezők könyv formájában is megjelentetik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.