Hajrá!

Hetedszer rendeznek sportnapot a mozgáskorlátozottak számára

A szombati MERI Sportnap célja, hogy a mozgáskorlátozott, fogyatékos emberek megismerhessék és kipróbálhassák azokat a sportokat, amelyeket ők is űzhetnek.

2015.04.23 11:57MTI

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) közösen rendezi meg a sportnapot az OORI XII. kerületi létesítményének főépületében.

A program idei védnöke Illés Fanni paralimpikon úszó, kerekesszékes szépségkirálynő.

A MEOSZ tájékoztatása szerint a rendezvényen közel húsz sportággal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, köztük a kerekesszékes kosárlabdával, rögbivel és tenisszel, az ülőröplabdával, a kerekesszékes vívással, a sportlövészettel, a búvárkodással, az íjászattal, a bocciával, de a kerekesszékes karatét is kipróbálhatják.

A sportágak egy részét paralimpikonok, világ- és Európa-bajnok sportolók mutatják be. A sportnap házigazdája, Dani Gyöngyi ötszörös ezüstérmes paralimpikon vívó mellett ott lesz az eseményen Mohamed Aida világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok tőrvívó, Szász Emese világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes párbajtőrvívó, Rédli András világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó, Krajnyák Zsuzsanna négyszeres ezüstérmes paralimpikon, világbajnok tőröző és Szekeres Pál bronzérmes olimpikon, többszörös paralimpiai bajnok tőr- és kardvívó. A résztvevők találkozhatnak Szávai Csaba erőemelővel, Szabó Ozor János szkander- és erőemelő világbajnokkal és Farkas László kerekesszékes teniszező paralimpikonnal is.

A sportnapon évről évre több százan vesznek részt, az aktív sportolók és az érdeklődők mellett olyan önkéntes segítők is, akik mozgásszervi rehabilitációval foglalkozó szakemberek vagy annak tanulnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.