A férfiaknak fontos a biztos párkapcsolat

A férfiaknak vagy a nőknek fontosabb a romantika?

Egy ausztrál kutatás szerint a párkapcsolat sokkal kiemeltebb helyet foglal el a fiatal férfiak értékrendjében, mint a fiatal nőkében.

2008.09.28 16:39medipress.hu

A fiatal férfiaknak rendkívül fontos az önbizalmuk erősítésének szempontjából a párkapcsolat. Ezt követi a másik nemmel való baráti kapcsolat és az egynemű barátság. Az ausztrál Katolikus Egyetem orvostanhallgatója, Simon Rice vezette a kutatást, amelynek során 300, 18 és 25 év közötti fiatalt interjúvoltak meg. 

"Régóta tudjuk, hogy a férfiak általában jobban érzik magukat, ha biztos helyük van a szociális hierarchiában, ehhez pedig jelentősen hozzájárul a biztos párkapcsolat." A kutatási anyag szerint ugyanakkor a párkapcsolat a nők önbizalmára nincs akkora hatással. A nők ugyanis gyakran más nőkkel való baráti kapcsolataikban is meg tudnak nyílni annyira, hogy ha szükségük van támogatásra, azt barátaiktól is megkaphatják.
 
"A férfiak azonban a magukról felállított maszkulin kép fenntartása érdekében nem beszélnek érzéseikről férfitársaiknak" - nyilatkozta Mr. Rice.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.