Fogászati ellenőrzés

A mozgórendelő önkéntes orvosainak mutassa meg gyerekét

Idén tizennégy helyszínre látogat el a Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati rendelője.

2015.04.08 04:30MTI
freedigitalphotos.net/cooldesign

Idén 14 helyszínre látogat el a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) ingyenes szűrést biztosító mozgó fogászati rendelője, a roadshow kedden a gyulai Egészség Napon indult.

A mozgó rendelő önkéntes orvosai csütörtökön a Budapesti Műszaki Egyetem Egészségnapján, május 20-21-én Pécsen, május 30-31-én a Városligeti Gyermeknapon, június 3-án és 4-én Jászberényben, 5-én Jászfényszaruban, 7-én Kisvárdán, 10-én Hencidán, 11-én Szentpéterszegen, 20-án Szombathelyen, 30-án és július első hétvégéjén Szegeden, szeptember 25. és 27. között a fóti Díjlovas és Lovasterápiás Versenyen, október 4-től 9-ig Erdélyben várják a gyerekeket - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében az önkéntes fogorvosok ingyenes fogászati szűrést, kezelést, szaktanácsadást és szájhigiéniai felvilágosító munkát végeznek, valamint játékos formában megmutatják a gyerekeknek a helyes fogápolás módszereit és technikáit, hogy a gyerekek megtapasztalhassák, nem kell félniük a fogászati vizsgálattól. A roadshow helyszínein arcfestők és kézművesek szórakoztatják a várakozókat.



Az autóbuszból kialakított mozgó fogászati rendelőt az OTP Bank adományozta az NGYSZ-nek 1995-ben. Céljuk, hogy 2015-ben is legalább annyi fogászati szűrést végezzenek a roadshow keretében, mint a korábbi években. A fogorvosi buszban dolgozó orvosok tavaly mintegy 9300 magyarországi és határon túli iskolás és óvodás gyermek fogait vizsgálták, kezelték. A szűrések eredményei megerősítették, hogy továbbra is nagyon fontos a megelőzés, a helyes fogápolás tanítása - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.