The Times szerint

A legélhetőbb város Palma de Mallorca

Mi is bírnánk a kényeztetést, de félve ülünk már repülőre.

2015.03.25 21:36MTI
freedigitalphotos.net/adam

A spanyol Palma de Mallorcát választotta 2015-ben a világ legélhetőbb városának a tekintélyes The Times brit napilap.

A baleári szigetek fővárosa 49 várost utasított maga mögé ebben a versenyben, a többi közt Torontót, az új-zélandi Aucklandet és Berlint is.

A The Times turisztikai újságírói sok szempontot mérlegeltek a lista összeállításához; a klíma, az életminőség, a gasztronómia és a környezet mind-mind közrejátszott abban, hogy Palma de Mallorcát választották a legjobbnak.

Dicsérik a festői óvárosát, a városi környezetben található tengerpartot, az infrastruktúrát, amelyből külön kiemelik, hogy a repülőtér tíz perc alatt elérhető a városból.

Nemcsak nyaralásra kiváló, hanem ott élni is nagyszerű - véli a The Times a 400 ezer fős városról, amely egyik kedvelt célpontja a brit turistáknak, tavaly 3,3 millióan utaztak oda az Egyesült Királyságból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.