Astellas-közönségdíjas

Plasztikai sebész lett Az év orvosa

Astellas-közönségdíjas lett Debreczeni Béla Zoltán plasztikai sebész, aki így elnyerte Az év orvosa címet.

2015.03.23 17:58MTI

A március 20-án zárult, két héten át tartó internetes közönségszavazáson páciensek, hozzátartozóik és ismerőseik döntöttek a betegtörténettel felterjesztett, különleges emberségről tanúságot tevő idei jelöltek legjobbjairól.

Debreczeni Béla Zoltán, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) Honvédkórház I. Sebészeti Osztály Esztétikai Plasztikai Sebészeti Részlegének főorvosa 2766 ponttal lett az első a döntőbe került 107 orvos közül. 2256 ponttal Cseh Botond, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Neurológiai és Pszichiátriai Intézetének neurológus főorvosa lett a második, 2133 ponttal pedig Homoki Ildikó, Abony házi gyermekorvosa a harmadik.

A szervezők szerint az elmúlt évek alatt gyakran előfordult, hogy a páciensek saját történetük beküldésével nemcsak egyetlen orvost, hanem egy komplett osztályt szerettek volna díjra jelölni, mert úgy érezték, hogy a megismert csapat együtt érdemes az elismerésre. Ezért a betegek gyógyulása érdekében végzett áldozatos munka, valamint a kiemelkedő szakmai és emberi teljesítmények csoportos elismerésére 2014 őszén magánszemélyek De Chatel Rudolf-emlékdíj elnevezéssel önálló díjat alapítottak, amelyre az osztályokat a betegek saját történeteik beküldésével terjeszthették fel. A 2014-es Év orvosa pályázat keretében meghirdetett emlékdíjra 34 jelölés érkezett - közölte Morva Gábor pályázati programvezető hétfőn az MTI-vel. Míg az egyéni jelöltekről az internetes szavazás során a nagyközönség, a csoportos felterjesztettek rangsoráról a díjalapítókból álló zsűri döntött.

Az alapítók a jelölő történeteket és a felterjesztett munkaközösségeket megismerve végül úgy határoztak, hogy a De Chatel Rudolf-emlékdíjat idén a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Csecsemő- és Gyermekszívsebészeti Anaesthesiológiai Intenzív Részlege és a Heim Pál Gyermekkórház Sebészeti és Traumatológiai Osztálya dolgozóinak megosztva ítélik oda.

Az elismeréseket pénteken adják át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.