Félreértések és valótlan állítások a fogyásról

6 diétás mese! Ne hidd el!

Sok érdekes, egyben vicces félreértés és mese kering a nagyvilágban arról, hogyan fogyj. Ezen állítások nagy része valótlan, nem ezektől fogsz fogyni.

2008.09.19 12:00kulinarisvilag.hu

A gyors diéta méregtelenít, karcsúsít

Bár a gyors eredményt ígérő diétával gyorsan lehet némi súlyfelesleget leadni, de a folyadék is elvész a szervezetünkből. Ez egy igazi extrém megterhelés a szervezetnek és a befejezésekor nagy léptékben szaladnak majd vissza a kilók.

Egy pohár jéghideg víz étkezés előtt karcsúvá tesz


Ahhoz, hogy a szervezet képes legyen befogadni a hideg vagy akár jeges étkeket és italokat, felmelegíti őket. Bár ehhez bizonyos energiára van szüksége, de nem annyira, hogy ettől fogynánk. Egy liter jeges víztől kb. 30- 35 kalóriát éget el a szervezet. Ennyi kalóriával egy kockacukor rendelkezik.

Enni a fogyásért


Ha valaki keveset eszik, minden azonnal lerakódik a szervezetébe. Egy alacsony kalóriatartalmú és rövid diéta után növekszik az éhségérzetünk, épp addig, míg vissza nem nyerjük a korábbi súlyunkat. A testsúlyunk ugyanis ún. alkalmazkodó mechanizmusok által igen limitált határon mozog és épp ezért hosszabb ideig konstans marad. Ezek a határok csak aránylag hosszú idő alatt tolhatóak ki. Ergo: egy kalóriacsökkentett étkezésnek is laktatónak kell lennie!

A különválasztott ételek diétája karcsúsít.

Bár az egy bizonyos fokig szétválasztott táplálkozás egészséges, de egyáltalán nem karcsúsít. Aki ügyel a táplálkozására, már valószínűleg eleve nem túl dundi ember.

Nem kell többet enni, mint amennyire a szervezetnek szüksége van

Figyeljünk arra, hogy a szervezet több kalóriát éget el, mint amennyit magához vesz. Aki több kalóriát vesz magához, mint amennyit a szervezete feldolgoz, hízásnak indul. Megoldás: vagy a kalóriákkal kell spórolni, vagy sport által az energiaszükségletet növelni kell.

A hízás genetikus

A siker a te kezedben van, ez csak egy jó kifogás. Lehet örökölni a nagy étvágyat, de a kilókat nem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.