Okosabb lesz gyermeked!

Egyél halat terhesség alatt!

Azok a várandós kismamák, akik rendszeresen fogyasztanak halat, várhatóan magasabb intelligencia szinttel rendelkező gyermeknek adnak életet.

2008.09.16 11:18kulinaris.hu

Legalábbis erről tettek jelentést brit és amerikai kutatóorvosok, akik széleskörű megfigyeléseket végeztek ebben a témában. Megállapították, hogy azok a nők, akik a negyedik terhességi hónap után, legalább heti három alkalommal fogyasztottak halból készült ételeket, a gyermekeik a későbbiekben jóval talpraesettebbek és sokkal kiegyensúlyozottabbak lettek. 

A tudósok szerint a titok nyitja abban rejlik, hogy a hal olyan ásványi anyagokat és aktív kémiai anyagokat tartalmaz, amely elősegíti a magzat dinamikusabb fejlődését. Mindenesetre a tudósok arra is felhívják a leendő anyukák figyelmét, hogy mielőtt áttérnének a „halas diétára” feltétlenül konzultáljanak saját kezelő orvosaikkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.