Drónsegítség a levegőből

Bögyös csöcsös helyett drón menti meg a fuldoklókat

Ugyan a férfiak többsége bizonyára örülne, ha Pamela Anderson mentené ki a fuldoklásból, de hamarosan a (csinos, szőke) vizimentő helyett egy hatékonyabb, robotizált megoldás siethet a bajba jutott fürdőzők segítségére.

2015.01.11 19:00ma.hu

A vizimentők, még ha csónakkal is érkeznek, fele olyan hatékonyak sem lehetnek, mint egy égi mentés. Utóbbi azonban annyira drága (még a gazdagabb tengerparti országok sem engedhetnek meg maguknak fenntartani és működtetni egy helikopter-flottát), hogy a világ legtöbb részén nincs realitása. Marad tehát az úszás, jobb esetben a mentőcsónak.

Mindez azonban megváltozhat a jelenleg Kickstarteren pénzt gyűjtő Ryptide drón révén. Bill Pierda drónrajongó fejéből pattant ki az ötlet, mely szerint egyáltalán nem kivitelezhetetlen egy önmagától felfújódó mentőövet applikálni a kis repülő szerkezetek alá. Ezek aztán akár 30-40 km/h sebességgel is odaröppenhetnek az áldozat fölé, akinek ledobhatják az életben maradáshoz szükséges műanyag eszközt. Amikor a mentőöv vizet ér, felfújódik, de a levegőben még kompakt, összehajtogatott formában "utazik". Ezzel helyet spórol meg és kevesebb aerodinamikai hatással van a drón működésére.

És hogy miként működhet ez a gyakorlatban? Valahogy így:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.