Különleges kísérlet

Figyeljen és ámuljon: milyen az igazi szépség?

Különleges kísérletre vállalkozott egy teljesen átlagos, sőt, kissé molett hölgy, hogy bebizonyítsa, a szépség mennyire relatív fogalom. Az eredmény őt igazolta.

2014.12.23 16:00ma.hu
Marie Southard Ospina valódi arca

Marie Southard Ospina. Neve semmit nem mond az átlagember számára, és akárhogy nézegetjük a képét, valószínűleg egyike lehet annak a több millió nőnek, aki mellett úgy mennénk el az utcán, hogy észre se vennénk őt. Mégis híres lett, de elég különös módon: a legtöbb esetben nem a valódi arcával hódít. A molett kolumbiai-amerikai nő, aki egyébként egy divat- és szépségmagazin szerkesztője, szokatlan kísérletre vállalkozott: fotóját világszerte 21 szakértőnek küldte el és mindegyiküktől azt kérte, hogy alakítsák át úgy az arcát az ismert képszerkesztő segítségével, ahogyan szépnek gondolnák őt.

Az eredmény félig meglepő, félig viszont pont olyan lett, amire számítani lehetett: minden országban más-más jellegzetességek számítanak, ami alapján azt mondhatjuk egy nőre, hogy valódi szépség. Nézzük, mire jutottak a szakértők! És ne feledjék: ha egyik-másik fotó láttán azt érzik, hogy "hű de csúf", gondoljanak arra, hogy a szépség tényleg relatív!

Ausztrália


Banglades


Bulgária


Egyesült Államok


India


Jamaica


Kanada


Lettország


Macedónia


Mexikó


Olaszország


Srí Lanka


Ukrajna


Uruguay


Vietnám


(Fotók: Courtesy Editors)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.