Pár napon belül elhagyhatják a kórházat

Jó állapotban vannak a lépfenével fertőzött betegek

Jó általános állapotban vannak, várhatóan néhány napon belül elhagyhatják a kórházat a lépfenével fertőzött betegek.

2014.07.04 14:29MTI
freedigitalphotos.net/vitasamb2001

Várkonyi István, a debreceni Kenézy kórház infektológiai intézetének főorvosa közölte: hat beteget kezelnek az intézetben lépfenefertőzéssel, ők antibiotikumot kapnak.

A kórházban megfelelően fertőtlenítettek, elvégezték a szükséges higiénés eljárásokat, így a betegek nem jelentenek veszélyt a környezetükre.

A Kenézy kórház infektológiai intézete felkészült esetleges további betegek felvételére is, folyamatos kapcsolatban áll a szakhatósággal - tette hozzá.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken közölte az MTI-vel, hogy lépfenefertőzés gyanúja miatt öt Jász-Nagykun-Szolnok megyei ember került kórházba Debrecenbe.

A közlemény szerint az elmúlt napokban egy tiszafüredi telepen két szarvasmarhát vágtak le illegálisan. Az állatokról feltételezni lehetett, hogy betegek, de erről az állategészségügyi hatóságot nem értesítették. A kórházba került emberek az illegális vágás során fertőződhettek meg - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.