Japánban nem bűncselekmény a béranyaság

Gyermeke született a 61 éves pótanyának

Szerdán jelentette be egy japán szülészorvos: egy 61 éves nő megszülte saját lánya gyermekét Japán középső részén.

2008.08.23 08:24medipress.hu

A béranyaság nem számít bűncselekménynek Japánban, bár a Japán Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság tiltja. “Ez az asszony az eddigi legidősebb pótanya Japánban.” – mondta el Yahiro Netsu nőgyógyász, aki levezette a műtétet. Az asszony méhébe lányának egy petesejtjét és lánya férjének spermáját ültették be.
 
Azért ő hordta ki a gyermeket, mert lányának nincs méhe. “Nem tanácsoljuk a késői gyermekszülést. De elvégzünk műtéteket olyan pótanyáknak, akik a biológiai anyák szülei, mivel Japánban szükség van a pótanyaság támogatására.” – mondta el dr. Netsu, aki több pótanyán segített már – közülük mindegyik rokoni kapcsolatban állt a biológiai anyákkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.